Predictive Profile | ABT Training

In de beveiliging is men constant opzoek naar dreigingen en het voorkomen van dreigingen.
Hulpmiddelen als X-ray machines, Security Scans en metaaldetectie apparatuur helpen hierbij.


Wat echter nooit door een machine kan worden gedaan is het inschatten welk risico een persoon vormt voor de veiligheid. Het voorspellen van toekomstig gedrag is lastig. We hebben immers geen glazen bol. Wat we wel kunnen doen is kijken naar gedragingen en aanslagen uit het verleden, het analyseren van de gebruikte Modus Operandi en trachten de verschillende fases van voorbereiding door de inzet van predictive profile te verstoren en mogelijk te voorkomen.

Het voorspellen van mogelijk gedrag (Predictive Profiling), het herkennen van mogelijke verdachte gedragingen (Security Awareness) en het nemen van passende maatregelen alles komt aanbod tijdens de ABT opleiding.

“Security Awareness is onlosmakelijk verbonden aan Predictive Profile”

Beveiligingsbewustzijn is er op gericht dat men vreemde personen, situaties of gedragingen kan onderscheiden. Hiervoor is kennis, herkenning en erkenning noodzakelijk.

Naar wie zijn we opzoek? Wat is zijn of haar achtergrond? Uit welke beweegredenen handelt diegene? Wat is de MO (Modus Operandi) van de persoon of groepering?

Constateren, interpreteren en reageren
Tijdens de opleiding werken wij volgens een vast patroon van Constateren, Interpreteren en Reageren.

De opleiding ABT | Predictive Profile is voor diverse instellingen in doelgroepen beschikbaar. Zo hebben wij reeds receptie- en baliemedewerkers getraind van verhuurbedrijven en Hotels. Tevens leiden wij structureel beveiligers op veel op evenementen actief zijn of werken in een drukken omgeving zoals Luchthavens, Bootterminals, Winkelcentra en Treinstations.

Bekijk de product informatiekaart
ABT | Predictive Profile