MBO Beveiliger Coordinator 3 opleiding

De opleiding Coördinator beveiliging op MBO 3 niveau is een goede keuze voor iedereen die zich breed wilt oriënteren en een leidinggevende functie in de beveiliging ambieert.

Met deze beroepsgerichte opleiding behaal je het officiële MBO 3 diploma Coördinator beveiliging.

Met dit diploma op zak kun je aan de slag als coördinator beveiliging bij allerlei soorten bedrijven of organisaties, van particuliere beveiligingsbedrijven op Schiphol tot bedrijfsbeveiligingsdiensten van de overheid.

Officieel MBO 3 diploma
De opleiding Coördinator beveiliging (MBO 3) is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het MBO 3 diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend.

Doelgroep en beroep
De opleiding MBO 3, Coördinator beveiliging (MBO 3) is bestemd voor iedereen die al in de beveiliging werkt en wil doorgroeien naar een leidinggevende of coordinerende functie.
Je staat stevig in je schoenen, kunt goed organiseren en plannen, begrijp je risicoanalyses en bent op de hoogte van beveiliging technische zaken.

Verder ben je sociaal en kun je goed omgaan met mensen op verschillende niveaus.

SVPB
De SVPB is de toegangspoort tot de beveiliging.
De SVPB (Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties) bevordert de vakbekwaamheid van (toekomstige) werknemers in de particuliere beveiligingsorganisaties. Om te kunnen voldoen aan de veranderende wensen van klanten werkt de beveiligingsbranche aan verdere professionalisering van de sector. Dat vraagt om gekwalificeerde medewerkers en dus ook om voortdurende verbetering van de opleidingen en examens.
De SVPB werkt nauw samen met Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft vorm aan de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het middelbaar beroepsonderwijs (MBO). Als een brug tussen vraag en aanbod verbindt SBB bedrijven en onderwijsinstellingen met elkaar, zodat goed opgeleide leerlingen op de juiste plek terechtkomen met erkende diploma’s op het gebied van de beveiliging.

BM-Services
NTCB is niet zomaar een opleider. Wij zijn een opleidingsinstituut wat gespecialiseerd is op Veiligheidsopleidingen en Airport Security. Dit betekend dat wij ons volledig richten op deze vakgebieden. Dit merk je direct terug in de lessen. Onze docenten beschikken over diverse achtergronden en kunnen al je vragen tijdens de opleiding beantwoorden. Wij zijn een no-nonsense opleider waar veel aandacht is voor het individu. BM-Services is in tegenstelling tot een ROC, welke vele duizenden euro’s subsidie ontvangen, een particuliere onbekostigde opleider. Wij ontvangen dan ook geen enkele subsidie vanuit de overheid voor onze opleiding. Maar ook als onbekostigde opleider moeten wij wel voldoen aan de strenge eisen van de Inspectie van het Onderwijs. Als opleider staan wij dus voor kwaliteit van het onderwijs conform de wet educatie beroepsonderwijs (WEB).


Vooropleiding

Om toegelaten te worden tot de opleiding is een vooropleiding vereist.
In onderstaand schema staan de vooropleidingseisen
 In het bezit zijn van het SVPB diploma Beveiliger, of eind fase
 Diploma’s en/of certificaten en/of (werk)ervaring een en ander ter beoordeling van de toelatingscommissie.

Speciale eis
 Werkzaam zijn in de beveiliging bij een door SBB erkend leerwerkbedrijf/kunnen wij ook verzorgen.


Opbouw van de opleiding

De opleiding Coördinator beveiliging (MBO 3) is een zogenaamde derde leerweg opleiding. Dit houdt in dat er geen normuren zijn voor zowel theorie als praktijk. Besef echter wel dat een MBO 3 opleiding gemiddeld 30 uur per week aan studie kost. Hierin zit zowel de theorie (gemiddeld 2 uur per dag) en de stage.

De vaktheorie wordt aangeboden in 6 blokken. Elke blok zal worden getoetst door middel van 2 toetsen. Na 3 toetsen zal worden geëvalueerd of men door kan naar het volgende gedeelte. Voorwaarde is dat men tenminste 2 van de 3 toetsen met voldoende resultaat gemaakt heeft. Bij een onvoldoende resultaat vindt er een herkansing plaats. Is het resultaat hiervan ook onvoldoende dan kan er nog een 2e herkansing worden afgenomen. Om zeker te stellen dat de deelnemer voldoende toegerust naar het SVPB theorieexamen gaat zal er 1 integrale eindtoets worden ingepland. De uitslag van de integrale eindtoets is bepalend of het SVPB theorie-examen kan worden aangevraagd.

Ook zal er aandacht worden geschonken aan de procedure van het SVPB examen. 

Meer informatie
kijk snel op de cursisten pagina voor alle documentatie of schrijf je in via de knop inschrijven.

Informatie Coordinator Beveiliging opleiding