X-Ray opleidingen

NTCB is al jaren internationaal dealer van Pre-M, Trefox & Simfox in de gehele BENELUX, u ontvangt maatwerk voor alle X-ray luchthaven trainingen en X-ray trainingen op het gebied van Handbagage, Ruimbagage, Cargo, Post/mail, Rechtbanken, Detentie (DJI) en voor Events. Onze trainingen zijn geschikt voor alle disciplines waarin X-ray apparatuur gebruikt wordt van basis training tot refreshments.

Voor zowel CBS (handbagage), HBS (Hold bagage / check in bagage), Cargo (luchtvracht), Mail (postkamers), Detentie (DJI), Rechtbanken, Kerncentrales en voor Events  hebben wij maatwerk X-ray trainingen en refreshments.

“Security Screening Training Centre” 
Duizenden mensen maken jaarlijks gebruik van ons online X-ray trainingsplatform.

NTCB noemt zich dan ook met trots, de opleider van X-ray kijkend Nederland!

Er kan getraind worden op verschillende CBT X-ray machines in o.a. de volgende disciplines.

– Airport CBS, handbagage
– Airport HBS, ruimbagage (check-in)
– Cargo, Luchtvracht
– Mail/Post
– Prison X-ray, Detentie
– Courts, Rechtbanken

Tevens hebben wij beschikking over een Aviation Security Praktijkruimte met de nieuwste X-ray en Security Scan apparatuur. Uniek in Nederland, zo kunnen wij echt maatwerk leveren.
We hebben meerdaagse X-ray opleidingen voor Beveiligers van Luchtvracht en Luchthavens. Maar ook eendaagse opleidingen voor X-ray kijkers die worden ingezet met Events of intern bij bedrijven die werken met X-ray.

Human Factor
Met het besef dat de menselijke factor de zwakste schakel is in de veiligheidsketen en het makkelijkst te benutten is, kwam de vraag naar effectieve oplossingen voor opleidingen van het personeel op alle niveaus.
NTCB gebruikt hiervoor als SSTC drie verschillende geïntegreerde programma’s. Juist de combinatie van deze programma’s leveren de beste oplossing voor de opleiding tot X-Ray operator.
De programma’s zijn:

  1. Pre-M –   Pre-employment Selection Testing
  2. Trefox –  Training Essentials voor X-ray (CBT-programma)
  3. Simfox – Threat Image Processor Training / test Simulator voor X-ray

Deze integrale oplossing voldoet volledig aan de behoeften van de klant met betrekking tot:

  • De juiste selectie van medewerkers
  • Het bijbrengen van theoretische kennis van de X-Ray
  • Het herkennen van verboden voorwerpen en voorzien van gevaarlijke situties.

De programma’s voorzien in een volledig aanbod van trainingsessies en examens. Deze zijn ontworpen om de “nieuwe” medewerker te voorzien van het nodige zelfvertrouwen en de juiste vaardigheden om hun werk uit te voeren.

Pre-employment (De enige in Nederland)

NTCB kan met trots de enige Nederlandse pre-employment test presenteren speciaal voor medewerkers die (gaan) werken met X-ray apparatuur. Specifiek ten aanzien van het onderdeel controleren met behulp van röntgenapparatuur moet de (beveiligings)medewerker in staat zijn om kleuren te onderscheiden en beschikken over ruimtelijk inzicht, beiden op een niveau dat minimaal noodzakelijk is voor het effectief gebruiken van x-ray apparatuur. Om de geschiktheid van een x-ray kijker te kunnen aantonen, beschikt BM-Services over een gecertificeerde Nederlandstalige Pre-employment test speciaal internationaal ontwikkeld om te kunnen beoordelen of het aankomend beveiligingspersoneel over het juiste talent beschikt. Vanuit EU regelgeving en nationale eisen van Justitie is er een verplichting tot het afnemen van deze test. Dus laat uw personeel testen en voorkom zo een hogere uitval/uitstroom tijdens de opleiding of uitval in een later stadium.


Refreshments CBT (Conform EC 2015/1998, EC 300/2008, 272/2009) 

Om te werken met x-ray apparatuur gelden bepaalde voorwaarden, ook een refreshment training.
Specifiek ten aanzien van het onderdeel controleren met behulp van röntgenapparatuur moet de beveiligingsmedewerker in staat zijn om kleuren te onderscheiden en beschikken over ruimtelijk inzicht, beiden op een niveau dat minimaal noodzakelijk is voor het effectief gebruiken van x-ray apparatuur.

De (beveiligings)medewerker moet conform de regels minstens zes uur per half jaar beeldherkenningstraining volgen of beeldherkenningstesten afleggen.

Productinformatiekaarten X-ray Training
Pre-m (X-ray skills test)
X-ray Screener opleiding
Trefox
Simfox